Norges første bok om underlivssmerter er endelig her – “Vondt i tissen”

Norges første bok om underlivssmerter er endelig her – “Vondt i tissen”
20. April 2022 Tine Oppedal

Kjære alle jenter og kvinner!

“Mitt navn er Tine, jeg er 36 år, født og oppvokst i Oslo og jobber til daglig som osteopat. Jeg er også eier og daglig leder av Oslo Kvinnehelsesenter som jeg startet opp for nå 6 år siden.

Jeg har alltid vært litt i overkant fascinert av menneskekroppen. Mine foreldre jobber også innen helsefaget og er litt i overkant interessert i sine fag, så helt fra jeg var liten har de lært meg om hvordan kroppen vår fungerer. Alt fra hva de forskjellige knoklene i kroppen heter, hvordan de ulike cellene våre jobber, hvordan nervene sender elektriske signaler rundt om inni oss, til hvordan tarmbakteriene lever i en perfekt harmoni i lange, hule hus i magen. Så i heimen gikk det både i Donald, Bamse og Illustrert Vitenskap, til stor glede for både store og små. Fra så lenge jeg kan huske tilbake ville jeg bli patolog eller akutt kirurg, men da jeg bodde og studerte i London ble jeg kjent med osteopatien og falt pladask.

En osteopat er en som er veldig god på muskel, skjelett og nervesystemet. Altså hva kroppen vår er bygget opp av, hvordan den fungerer og ikke minst – hva som kan være årsaken når vi opplever smerter eller plager, sammenlignet med en lege som jobber med sykdom eller skade. Jeg ble fascinert av hvordan osteopater bruker hendene til å fremme god helse og funksjon i menneskekroppen. Til daglig møter jeg både kvinner, menn og barn i klinikken med ulike plager, aller mest bekken og bekkenbunnsplager – for det er det jeg synes er aller mest spennende!”

“Etter 4 år på skolen i Oslo og en D.O. oppgave skrevet om bekkensmerter under svangerskap begynte jeg å jobbe med pasienter – endelig!

Men jeg må si jeg ble litt overrasket over hvor dårlig stilt det var med kvinnehelsetilbudet i Oslo, ja i Norge. Det var flust av jenter, unge kvinner, midt i livet kvinner og godt voksne kvinner med ulik bekken og underlivsproblematikk som ikke fikk særlig til hjelp – og vips, så ble Oslo Kvinnehelsesenter født. I dag er vi et fantastisk team på 9 behandlere, som hver dag jobber med det vi elsker, og i samme slengen ble kvinnehelsetilbudet i Norge litt bedre – litt av en bonus!

Det er fortsatt mye som kan gjøres for at kvinnehelsetilbudet i Norge blir enda bedre, og et av mine bidrag blir en lettlest bok om smerter i underlivet hos kvinner – så da kommer den likeså godt her.

Mitt mål med denne boken er å synliggjøre og forenkle problematikken rundt bekkenbunnssmerter ved å bryte ned noen av diagnosene til forståelig funksjonell muskel – og skjelettproblematikk.  Jeg vil belyse ulike årsakssammenhenger, gi deg noen verktøy du kan bruke i hverdagen og dele ulike behandlingsmuligheter, så det blir enklere for deg å få den hjelpen du trenger.

Vi trenger alle å øke kompetansen, forståelsen og det tverrfaglige samarbeidet for å skape et bedre tilbud for denne pasientgruppen – både leger, legespesialister og vi behandlere som jobber med muskel- og skjelettplager.

Men denne boken er først og fremst skrevet for alle jenter og kvinner med underlivsplager, som leter etter hjelp og råd for hva de kan gjøre for å fungere bedre i hverdagen. Hvordan de kan få et smertefritt sexliv og hvilke behandlingsmuligheter som finnes tilgjengelig”.

 

Boken kan bestilles her og du får den rett hjem i postkassen:

Vondt i tissen – din guide til et smertefritt underliv

God lesing!

Tine 🙂