Bekkensjekk etter fødsel

Bekkensjekk etter fødsel

Da er graviditeten og fødselen over og endelig er mini her! Kanskje det også har dukket opp noen nye spørsmål, for mange er det mage og bekkenbunn man kan bli litt usikker på. Klarer jeg å knipe riktig? Hvor ofte skal jeg gjør det? Er magemusklene mine fortsatt delt? Kan jeg starte å trene, eventuelt hvordan?

I Norge får alle kvinner tilbud om en 6 ukers kontroll hos fastlegen etter fødsel. Det er for mange kvinner tilstrekkelig, men for de som opplever smerter, har hatt en tøff fødsel, opplever lekkasje eller nedpress eller har spørsmål om knipeøvelser, trening eller magemusklene, da kan bekkensjekken være til hjelp.

Vi savner litt fokuset på det funksjonelle – altså hvordan står det til med bekkenbunnen, vondter i korsrygg eller bekkenleddene? Gjør jeg knipeøvelser riktig? Hvorfor bør jeg knipe? Er magemusklene mine fortsatt delt? Hvor lang tid tar det før de vokser sammen igjen? Og er det noe jeg bør unngå å gjøre? Når kan jeg starte å trene? Er det vanlig å lekke litt når jeg ler?

Ja det er mye vi lurer på og vi er alle forskjellige, med ulike kropper, utgangspunkt og fødselsopplevelse, det kan det være godt å ha noen å snakke med i ettertid.

Rådene vil for eksempel sprike mye fra en som har født vaginalt og en som har hatt et keisersnitt. Både med hva du kan forvente, rehabiliteringstid, trening og smerter.

Nederst på siden finner du en oversikt over alle våre behandlere som kan hjelpe deg med en bekkensjekk. Her finner du også link til vår online booking.

Disse terapeutene kan hjelpe deg med dette

Navn: Linn Skaar Johansen
Stilling: Osteopat og trener
Kontakt: linn@oslokvinnehelsesenter.no
Bestill time

Navn: Siri Johansen
Stilling: Kiropraktor og trener
Kontakt: sirij@oslokvinnehelsesenter.no
Bestill time

Mari

Navn: Mari Rudin Resaland
Stilling: Fysioterapeut og trener
Kontakt: mari@oslokvinnehelsesenter.no
Bestill time

Navn: Bettina Tømte
Stilling: Osteopat og trener
Kontakt: bettina@oslokvinnehelsesenter.no
Bestill time