Historisk vedtak i Stortinget – osteopater og naprapater gis autorisasjon som helsepersonell

Historisk vedtak i Stortinget – osteopater og naprapater gis autorisasjon som helsepersonell
16. December 2020 Tine Oppedal
In Ukategorisert

4. desember fikk vi osteopater og naprapater en svært god nyhet, rett og slett en tidlig julegave!

“Historisk vedtak i Stortinget – osteopater gis autorisasjon som helsepersonell. Autorisasjon som helsepersonell er en milepel for profesjonen, og minst like viktig for alle de pasientene vi møter og jobber med.”

Etter en lang budsjettinnstilling i Stortinget i går kveld, kunne Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen formidle at «FORSLAG NR. 228 FRA KAPUR, MUDASSAR PÅ VEGNE AV HØYRE, FREMSKRITTSPARTIET, VENSTRE OG KRISTELIG FOLKEPARTI» er vedtatt, med klart flertall.

“Norsk Osteopatforbund takker for tilliten, og skal fortsette med å gi god helsehjelp til pasientene. Osteopater kompletterer og styrker primærhelsetjenesten, i godt lag med dyktige kollegaer innen fysikalsk behandling. Vi ser frem til å bli en del av gruppen med autorisert helsepersonell.”

Les mer om saken på forbundets nettsider:

https://www.mynewsdesk.com/no/norsk-osteopatforbund/pressreleases/historisk-vedtak-i-stortinget-osteopater-gis-autorisasjon-som-helsepersonell-3056426?utm_campaign=channel&utm_source=facebook&utm_medium=referral&fbclid=IwAR22MqtDXsgMYF5zQrWBG5EQYZinIWg_Zy2jUDEptq4abLA7H9UO_XIeOcM

Her kan du se vår forbundsleder Tomas Collin snakke om hva autorisasjonen vil bety for både osteopater og naprapater i Norge:

https://www.tv2.no/v/1618475/?fbclid=IwAR2jjKxFuZAW7kXAROnsFV-Wv-gdeXL4cA2GlIZjGFkAvxPNWWBrW-sppGA

 

Så gratulerer med dagen til alle osteopat- og naprapat kollegaer! Dette er jeg sikker på vil være med på å skape et bedre tverrfaglig samarbeid både innenfor samme profesjon, annet medisinsk helsepersonell og ikke minst skape en bedre trygghet for pasienten. Vi gleder oss til et nytt år og veien videre, og tusen takk til vårt forbund for en fantastisk jobb! 🙂