RØA: Tittelen på osteopat Tine Oppedal’s bok levner liten tvil om innhold. Og utrolig nok, med boken “Vondt i tissen” har Oppedal faktisk gitt ut Norges første bok om underlivsplager hos kvinner. Hun syntes det var på høy tid.

Med tanke på hvor stor og tung del av jobben med å videreføre menneskeheten som er lagt på kvinner, er det jo ikke rart at det kan røyne litt på fysikken innimellom. Men det er ganske rart at interessen for plager og utfordringer denne store både gaven og oppgaven bringer med seg, er så laber. Eller hva?

Som osteopat, daglig leder og eier av Oslo Kvinnehelsesenter på Røa, vet Tine mye om kvinners helse generelt, og kvinners bekken og underlivsplager spesielt. Eller altså vondter i tissen. Og da hun først oppdaget hvor plaget mange kvinner er uten å få hjelp, ble hun mektig irritert.

Kleint å bringe til bords

– Jeg synes det er på høy tid at dette temaet blir mer belyst, ja, også i bokform. Det er så alt for mange kvinner som har så mange plager og vondter i underlivet uten å få ordentlig hjelp. Slike plager har dessverre ikke vært viet for mye oppmerksomhet, sier Oppedal.