Fordøyelsesplager – smerter ved matinntak og svelg

Fordøyelsesplager – smerter ved matinntak og svelg
21. December 2019 Tine Oppedal

Min historie.

Jeg har vært utredet flere ganger på sykehus for økende irritasjon/ problem ved matinntak, der maten setter seg svært lett fast i halsen daglig, på sykehuset ble det testet ut med bla. kontrastvæske for å se om det var innsnevringer som var årsaken til mine problemer, det var det ikke, og jeg fikk ikke noe annet tilbud om utredning / behandling fra sykehuset. Etter flere år med at maten daglig satte seg fast i halsen, med store smerter og følelse av å svime av, og ikke minst usikkerhet rundt matbordet, når dette inntraff.
Jeg møte opp hos Oslo Kvinnehelsesenter etter at min kone hadde booket time og ga beskjed at jeg måtte møte opp der, for å se om de kunne hjelpe meg. Der traff jeg en osteopat som hadde tatt en ekstrautdanning akkurat på dette feltet, og syntes at mitt tilfelle var faglig interessant, med stor iver og masse kunnskap, ble jeg kartlagt, og behandlingen begynte, etter første to behandlinger ble jeg faktisk mye bedre, fra å ha dette daglig, til å få det kun 1 -2 ganger pr uke. Dette var inspirerende for meg å fortsette med behandlinger og ikke minst bruke flittig de øvelsene som jeg fikk beskrevet at jeg skulle gjøre.
Tips: Jeg doblet antall øvelser for å se om dette kunne akselerere progresjonen, noe som kanskje bidro til å få raskt effekt.

Etter noen måneder med behandling i begynnelsen fra 1 gang pr uke til 1 gang hver 3 uke. Nå 4 uker etter siste behandling er jeg mer eller mindre symptomfri, og en helt annen hverdag.
Jeg fortsetter med de øvelsene hun hadde viste meg, og har tro på at hennes behandling (som kan oppfattes som noe tøff) kombinert med egen øvelser, gjør at kroppen fungerer mye bedre. Jeg har lært meg å bl.a. pust med magen og ikke bare med øvre del. Jeg er veldig takknemlig for hennes behandling og ikke minst for svært god informasjon og oppfølging under hele perioden med behandling.

Fra å være litt tvilende til osteopati til å være veldig fan av osteopati, da behandlingen viser seg å fungere perfekt for min del.
Med osteopati trenger man ikke å ta noe form for medisiner, kun enkle øvelser for å opprettholde det gode resultatet fra behandlingen.
Tusen takk for super behandling og med på kjøpet, ny lærdom om å holde kroppen i tipp topp form.