Fordeler ved gravidmassasje

Fordeler ved gravidmassasje
3. April 2020 Tine Oppedal
In Oslo Kvinnehelsesenter

Gravidmassasje

Kroppen forandrer seg mye under en graviditet. Magen vokser, tyngdepunktet flyttes, du blir tyngre, holdningen i bekken og rygg endres og du endrer kanskje på hvordan du går og beveger deg. Disse endringene kan resultere i økt belastning på muskler, skjelett og leddbånd.

Målet vårt er å hjelpe til å klargjør kroppen til fødsel ved å redusere unødvendige muskelspenninger i for eksempel rygg, bekken, sete og nakke/skuldre som er vanlige områder for ubehag under en graviditet. Flere gravide opplever også økt hodepine på grunn av økt spenninger i nakke og skuldre. Hevelse i armer og ben på grunn av økt væskemengde i kroppen også normalt. Massasje kan være med på å redusere disse symptomene.

Gravidmassasje kan være med på å forebygge smerter du muligens kan oppleve i barseltiden, med mye amming, bæring og ugunstige stillinger for kroppen. Det er ikke uvanlig å oppleve at de problemene man har hatt tidligere, kan bli forsterket under graviditet.

Hva er bekkenløsning?
Bekkenløsning er en helt naturlig prosess som hos alle gravide og vil si at hormoner i blodbanen gjør bånd i bekkenet mer elastiske for at bekkenet skal gjøre seg klar til fødsel. Noen opplever smerter i bekkenet i forbindelse med dette, ofte i symfyseleddet (leddet på forsiden av bekkenet, rett over tissen) og i leddene på baksiden av bekkenet (rett ovenfor setet og nederst i korsryggen).

Er det trygt å få gravidmassasje?
Gravidmassasje er en trygg, behagelig og effektiv behandling.
Gravidmassasje kan være med på å øke blodsirkulasjon, være smertelindrende og redusere hevelser.
Vi tilrettelegger massasjen og behandlingen etter dine behov og tar hensyn til andre plager så du kan ligge avslappende på benken under behandlingen.
Du kan ligge på siden, sitte eller ligge på ryggen når vi masserer. Har du behov for ekstra puter til å støtte opp mage eller ben har vi det. Vi bruker også oljer dersom ønskelig for å gjøre det mer behagelig. Gravidmassasje kan du trygt få gjennom hele graviditeten.

Våre fokusområder under gravidmassasje:
Klargjøre muskulatur og bekken til fødse
Øke blodsirkulasjon
Smertereduksjon
Løsne opp i såre muskler, gjør det lettere å gå og bevege seg
Generell avspenning
Redusere stramme muskler og stress
Øke ditt energinivå
Når du har det bra, har babyen i magen det bra

Terapeutene ved Oslo Kvinnehelsesenter har alle spesialutdanning og god kompetanse innenfor kvinnehelse, graviditet og barseltid.
Du kan være sikker på at du er trygg hos oss.
Dersom du har andre behov kan vi hos oss også tilby deg time hos en av våre osteopater, kiropraktor, akupunktør eller jordmor. I tillegg tilbyr vi treningsveiledning både under og etter svangerskapet.

Hjertelig velkommen til en deilig massasje til oss på Oslo Kvinnehelsesenter på Røa.

Skrevet av Linn Johansen. Osteopat, mammatrener og muskelterapeut på Oslo Kvinnehelsesenter.