Akupunktur og overgangsalder

Overgangsalder

Overgangsalder er en betegnelse på tiden frem til Menopausen, som er en kvinnes siste menstruasjon.
Gjennomsnittsalderen for menopause i Skandinavia er 51,4 år.

Kvinner opplever svært vekslende grad av ubehag og plager i årene frem til menopausen. Når østrogenproduksjonen synker er det vanlig å oppleve uregelmessige blødninger, hetetokter og plager med sartere slimhinner.

Ca. en tredjedel av alle kvinner betegner sine plager som «alvorlige».

Hvordan du opplever denne livsfasen er ikke bare avhengig av nivået av østrogen og progesteron. Særlig ser vi at stress og dårlig søvn kan ha stor innvirkning.

Vår akupunktør, Cathinka har god erfaring med å behandle denne type plager og generell veiledning rundt overgangsalder.

Vanlige årsaker til å oppsøke oss:

  • Hetetokter, nattesvette
  • Søvnvansker
  • Depresjon, uro, nedstemthet, irritabilitet, «hjernetåke», humørsvingninger
  • Smerter i ledd og muskler
  • Vektøkning
  • Stress

Vår akupunktør og jordmor Cathinka

Hos vår akupunktør Cathinka Devor Lunde, kan du lære hva som skjer i de ulike fasene i fødselen, få konkrete tips og råd og bli vist ulike stillingen til bruk under fødselen. I tillegg vil du kunne lære akupressur og få rikelig anledning til å spørre om alt dere lurer på.

«Jeg er opptatt av å gi den gravide tillit til egen kropp, og tro på egne fødekrefter. Jeg kan bidra med kunnskap og råd, slik at du/dere er forberedt på hva som venter deg/dere når du skal føde. En god forberedelse, både mentalt og fysisk, vil legge til rette for en god fødeopplevelse enten den skjer hjemme, på fødeavdelingen eller operasjonsstuen.»

I tillegg til veiledningssamtaler om svangerskap, fødsel og barseltid jobber hun som akupunktør og holder fødselsforberedende kurs hos oss på Oslo Kvinnehelsesenter.

X