Modningsakupunktur

Modningsakupunktur

Modningsakupunktur eller fødselsforberedende akupunktur har til hensikt å gjøre deg som gravid best mulig forberedt til fødselen, både fysisk og psykisk. Det er anbefalt at du starter i uke 36, og kommer en gang i uken frem til du føder. Dersom du har behov for det pga smerter eller plager, kan du komme før eller oftere.

En time hos akupunktør starter alltid med en nøye gjennomgang av ditt svangerskap og din bakgrunn.  Målet er å finne ut hva akkurat du har behov for, slik at du skal få en god fødselsopplevelse.

De fleste akupunkturpunktene som brukes under modningsakupunktur er i armer og ben. Disse punktene skal gjøre livmorhalsen mykere og mer ettergivende slik at den åpner seg lettere når fødselen starter. Nålene er små og tynne og gjør ikke vondt! Ellers velges behandlingen ut fra ditt behov. Kanskje er du stresset, sliten, plages med bekkensmerter eller kvalme, sure oppstøt eller forstoppelse, da brukers det punkter som kan lindre dine plager.

Du legges godt tilrette pĂĄ benken og ligger og slapper av i ca 20 min.

Akupunkturen kombineres ofte med koppingmassasje. Vi velger ut eteriske oljer etter ditt ønske og gir deg en god og lindrende massasje, enten du har stive skuldre, vondt bekken eller sliten korsrygg. Det er vanlig å ha mange spørsmål når man skal bli mamma, enten du venter ditt første barn eller har født før.

Vår akupunktør Cathinka har også lang erfaring som jordmor på føde og barselavdeling og som mamma selv, og vil kunne svare på det du lurer på.

“Jeg er opptatt av ĂĄ legge tilrette for en god fødselsopplevelse for deg, og vil gjerne hjelpe deg med tips til puste og avspenningsøvelser du kan bruke bĂĄde før og under fødselen. Dersom du vil ta med din partner til en samtale er det veldig hyggelig!”

Velkommen til fødselsforberedelse hos oss!

Vanlige årsaker til å oppsøke oss:

  • Stress
  • Sette i gang fødsel
  • DĂĄrlig søvn
  • Bekkenplager
  • Kvalme
  • Sure oppstøt
  • Forstoppelse

Modningsakupunktur er vanlig ĂĄ starte med fra uke 36.