Fot og såler

Fot og såler

Spesialtilpassede såler er effektive ved behandling og forebygging av plager. Sålene korrigerer feilstillinger i foten og kan bidra til en mer optimal belastningsfordeling. Såler kan egne seg til å fjerne smerter og bedre funksjon i fot, ankel, knær, hofter, bekken og rygg.

Hvorfor såler?

Fotens funksjon har mye å si for leddene videre opp i kroppen. Feilstilling i foten kan ved belastning forplante seg og være opphav til plager i knær, hofter, bekken og korsrygg. En tilpasset såle gir deg den støtten du trenger og gir dine bevegelser et utgangspunkt som gjør at du kan redusere smerte og bedre funksjon.

Hvem trenger såle?
Alle som har plager som kan relateres til uhensiktsmessig stilling og belastning av fot og ankel, samt de som ønsker å forebygge plager ved aktivitet og arbeid som vi vet er belastende for foten. Mange gravide opplever i større eller mindre grad smerter eller slitenhetsfølelse i føttene. Dette er ofte forbundet med vektøkning samt hormonpåvirkning som fører til at spennet i muskulatur og senevev reduseres. Lengdebuen under foten kan derfor påvirkes av dette, og mange gravide opplever stor glede av en spesialtilpasset såle.

Det gjøres en grundig undersøkelse og bevegelsesanalyse på forhånd, for å vurdere behovet for såler.

  • Akillesplager
  • Hallux valgus
  • Plantar fasciit
  • Forfotssmerter
  • Mortons nevrom
  • Leggproblematikk som f.eks beinhinnebetennelse
  • Slitenhet og ømhet i foten
  • Plager i forbindelse med svangerskap
  • Ankel-, kne-, hofte-, bekken- og ryggplager

Ulike såletyper

På Oslo kvinnehelsesenter benytter vi oss av Formthoticssåler. Dette er en såle som varmes opp og tilpasses dine føtter direkte i klinikken. Sålen er biomekanisk utformet for å gi støtte til føttenes naturlige form. Formthotics er en fleksibel såle og kan enkelt byttes over i ulike sko.

Vi har såler som kan tilpasses joggesko, tursko, arbeidssko, hverdagssko, fotballsko og skisko. Vi har også såler med ekstra støtabsorberende materiale som stimulerer blodsirkulasjon. Disse sålene er spesielt tilpasset diabetikere og andre som sliter med dårlig blodsirkulasjon i føttene.

Rengjøring
Håndvaskes med mild såpe og varmt vann. Tørk dem med håndduk. Ikke varmt vann i maskin.

 

Disse terapeutene kan hjelpe deg med dette

Navn: Siri Johansen
Stilling: Kiropraktor og trener
Kontakt: sirij@oslokvinnehelsesenter.no
Bestill time