Kiropraktor

Kiropraktor MNKF

Kiropraktor er utdannet til å diagnostisere og behandle plager i nerver, muskler og skjelett. Behandlingen er trygg og skånsom og passer for alle aldre.

Vår kiropraktor kan hjelpe deg med følgende smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet:

  • Akutte og langvarige ryggsmerter
  • Lumbago
  • Prolaps
  • Isjas
  • Akutte låsninger i nakke, rygg og bekken
  • Bekkensmerter under og etter svangerskap
  • Funksjonelle plager hos spedbarn (kolikk, stram tungebåndproblematikk, favorittside, mage-tarm problemer)
  • Skulder-, kne-, ankel- og fotsmerter
  • Hodepine, svimmelhet og balanseproblemer
  • Idrettsskader

Terapeuter som kan hjelpe deg med dette:

Den aller vanligste formen for ryggsmerter er smerter i korsryggen. Disse er lokalisert i området mellom nederste ribbein og setemuskulaturen. Om lag 60-80% av befolkningen opplever smerter i korsryggen en eller annen gang i livet. Halvparten har hatt vondt siste år og cirka 40% siste måned.

Dersom du opplever smerter i ryggen er det svært gunstig om du klarer å holde deg aktiv, fremfor å sitte stille eller holde sengen. Fysisk aktivitet har dokumentert effekt for en rekke muskel- og skjelettsmerter, inkludert ryggplager.

Kiropraktoren utreder og behandler de fleste typer ryggsmerter. Om det er behov, kan kiropraktoren henvise til bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR eller CT, i tillegg sykmelde dersom det vil være aktuelt.

Det finnes en rekke ulike behandlingsformer for smerter i ryggen. Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Mange opplever god effekt av manipulasjon eller mobilisering. Dette er teknikker med dokumentert effekt som spesifikt og nøyaktig fokuserer på å bedre funksjonen i et ledd, ofte med en karakteristisk lyd (knekk).

Svært ofte tilbys den manuelle behandlingen sammen med råd og veiledning om aktivitet og trening. I tillegg kan kiropraktoren hjelpe deg med kostholdsendring, stressmestring og ulike avspenningsteknikker, dersom dette skulle være nødvendig. I hvert tilfelle skreddersys en individuell behandlingsplan basert på en totalvurdering av pasientens helse. Behandlingen utføres alltid i samråd med deg som pasient.

Kiropraktorstudie er 5 år + 1 år turnus og vår kiropraktor Siri to sin utdanning ved AECC University College, Bournemouth.

«Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin kliniske praksis. Lovens formål er å bidra til sikkerhet for pasienter og kvalitet i helsetjenesten samt sikre befolkningens tillit til helsepersonell og helsetjenesten».

 

X