Cathinka Devor Lunde

Cathinka Devor Lunde

Jordmor, akupunktør og yogalærer

Cathinka jobber hos oss som yogalærer og har kurs i gravidyoga.

Hun er utdannet sykepleier ved Høyskolen i Oslo i 1998, og jordmor ved Høgskolen i Bergen i 2003.
Hun har jobbet som jordmor på Grünerløkka Helsestasjon, på Føde-Gyn Mottak, og på Føde-Barsel avdeling på Ullevål Universitetssykehus. Hun har en bachelor i akupunktur fra Campus Kristiania i Oslo. Bacheloroppgaven hennes handlet om fødselsforberedende akupunktur (Modningsakupunktur).

Hun har sin yogalærerutdannelse fra Oslo yoga sin 300 timers yogateacher training og har videreutdanning i yoga for gravide og kvinner i barsel. På Oslokvinnehelsesenter har hun yogakurs for gravide og mamma/baby.

Cathinka ønsker å være en brobygger mellom østlig og vestlig medisin.
Hun er spesielt interessert i akupunktur relatert til kvinnehelse, svangerskap og fødsel. Hun jobber blant annet med gravide (kvalme, bekkensmerter, slitenhet og modningsakupunktur), nybakte mødre (amming og søvnproblemer) og kvinnehelse generelt (stress, utbrenthet, smerter og plager ved overgangsalder).

Hun bruker en kombinasjon av klassisk kinesisk akupunktur, medisinsk akupunktur, triggerpunkt, koppingmassasje og eteriske oljer i sine behandlinger. Cathinka tilbyr også Aromatouchmassasje, som er en deilig, velgjørende massasjeform der man påfører kroppen eteriske oljer for å balansere, stresse ned og styrke immunforsvaret.

I tillegg til akupunktur kan hun tilby veiledningssamtaler før og etter svangerskap, fødsel og barseltid, og 6 ukers kontroll etter fødsel. Kontrollen inkluderer sjekk av bekkenbunn og magemuskler, tilsyn av sting/keisersnitt arr, undersøkelse av at livmoren har trukket seg sammen og eventuelle blødninger, samt samtale om fødselen, mammalivet, prevensjonsveiledning og ammeveiledning dersom det er behov.

Cathinka er selv mamma til tre gutter.